Over Bernd

Bernd staat bekend als een adviseur met een grote mate van betrokkenheid die zich snel inleeft in de organisatie en de mensen die er werken.

Het maken van verbinding met mensen is mijn drive om samen met hen de gewenste verandering tot stand te brengen, of een voorliggend probleem op te lossen.

Bernd is een generalist die in de onderwijsmarkt thuis is. Bij specifieke vragen weet Bernd in zijn brede netwerk altijd de benodigde deskundigheid te vinden. Het tot stand brengen van een goede en open communicatie is daarbij van groot belang.

Wat wijzer geworden door de vele jaren ervaring geniet hij ervan om anderen sterker en beter in hun leiding gevende rol te laten zijn. Tot slot kenmerkt zijn werkwijze zich als een kritische, maar altijd constructieve partner. Zijn persoonlijk motto is: Een mens kan net zoveel kritiek verdragen als dat hij complimenten gehad heeft.

In een vorig arbeidzaam leven was hij onderzoeker bij het ITS, Nijmegen, wetenschappelijk medewerker bij onderwijssociologie van de Radboud universiteit, coördinator oprichting interuniversitaire interfaculteit Lichamelijke Opvoeding en Sport begeleiding en hoofd sportontwikkeling bij de Nederlandse Katholieke Sportfederatie in den Bosch.